Ben nu ECHT beter aan het worden! - Reisverslag uit Tirana, Albanië van Marieke Meijer - WaarBenJij.nu Ben nu ECHT beter aan het worden! - Reisverslag uit Tirana, Albanië van Marieke Meijer - WaarBenJij.nu

Ben nu ECHT beter aan het worden!

Door: Marieke

Blijf op de hoogte en volg Marieke

20 Januari 2007 | Albanië, Tirana

Mire dita miq (=vrienden),

Yep, ik zit weer achter de computer.
Het is alweer een tijd geleden omdat ik de afgelopen weken toch af en aan ziek ben geweest. De ene dag ging het weer zo goed dat ik bijvoorbeeld een vergadering kon bijwonen maar daarna moest ik daarvan de consequeties dragen en was ik weer een tijdje thuis. In Tirana heb je een aantal goede en betrouwbare klinieken waar je naar toe kunt gaan als je naar een dokter wilt. Ik ben naar de ABC-clinic geweest en ben daar onderzocht door een verpleegster en door Dr.Guy, een Amerikaanse dokter. Onze teamleider gaat ook altijd naar die kliniek toe dus vandaar mijn keus.
De conclusie was dat ik een virus infectie te pakken had wat erg lijkt op een griep virus maar toch niet helemaal. Ik moest erg lachen want kijkend naar de afgelopen jaren heb ik weleens eerder een virus te pakken gehad en alle keren was het nèt niet hetgeen wat ze een ‘naam’ konden geven maar wat wel ergens op leek. Grappig dat dat telkens terug komt. Ik moest meteen aan jou denken Gert-Jan (=mijn broertje), toen je de vorige keer zei dat ik altijd weer anders dan anders moest zijn ! hahaha
Maar ja, zo grappig waren de afgelopen weken dus niet echt. Heb veel gehoest en mijn maag kon soms dagen achter elkaar niks verdragen. Ben dus, kijkend naar mijn broeken, wel wat afgevallen. Maar geen nood, nu ik weer goed kan eten komen die kilo’s er vast snel weer aan want veel eten hier is bizar vet!
Ik ben blij weer genoeg energie te hebben om op kantoor achter de computer te zitten. De antiobiotica kuur slaat goed aan en daar ben ik erg blij mee. Ik wilde eerst kijken of mijn lichaam het zelf aan kon om te genezen maar dat was tevergeefs. Uiteindelijk met wat tegenzin aan de kuur begonnen maar daar heb ik nu geen spijt meer van.

Gisteren hebben we met een groep collega’s onze wekelijkse bijbelstudie gehad en dat was erg goed. Ze praten het liefst in het Albanees maar voor ons doen ze erg hun best om de hele tijd in het Engels te praten. Daar ben ik ze erg dankbaar voor want Engels kost me de minste moeite en energie. De studie was goed. Het is leuk om mee te maken hoe ze hier hun bijbelstudietijd samen doorbrengen. Ze pakken het heel anders aan en zijn erg gericht op theorie. Ik heb veel nieuwe feitjes geleerd en dat is altijd leuk. Maar het gedeelte wat we bestudeerd hebben (Johannes 6:22-59) was ook moeilijk maar pakt wel de kern mee van het evangelie. Het zijn leuke verzen om in een groep over te discussieren, wat gister dus ook gebeurde!

Na de studie zijn we met zijn allen naar het huis van onze collega’s (Tola & Toni) geweest en hebben daar met zijn allen film gekeken en lekker gegeten. Dat was heel gezellig.

Het eetritme is hier trouwens heel anders dan in NL. Als je gewend bent om op vaste tijden te eten en dan vooral ‘s avonds om 18:00uur, dan kun je dat hier wel vergeten. Er zijn avonden dat we rond 9uur eten. Dit is natuurlijk niet best voor je lichaam maar soms ontkom je er niet aan. Vooral als je op bezoek bent bij mensen dan bepaal je zelf niet hoe laat je aan tafel gaat.
Bovendien valt de stroom (sinds oud&nieuw) nu 2 keer per dag uit. Wat betekent dat we ‘s avonds voor minstens 1.5 uur geen stroom hebben en vaak gaat de stroom er net af als we willen gaan koken (erg ironisch !).

Vandaag was de stroom er al van 12:00-15:00 af dus met een beetje geluk gaat de stroom er vanavond pas om 19:30 af en kunnen we als we straks naar huis gaan op een normale tijd eten.

Ik wil jullie allemaal een heel fijn weekend wensen! Geniet van de rustdag morgen!

Liefs, Marieke

• 20 Januari 2007 - 17:57

Nienke:

heeey lieverd

gelukkig dat je weer beter bent.. hebje mijn brief al ontvangen? ik zal ook binnekort de vakantie foto's opsturen..

xxx
    houvanJe
    Nienke

• 20 Januari 2007 - 19:22

Jonathan En Grace:

Goed om te horen dat het alweer beter met je gaat!

• 21 Januari 2007 - 08:32

Mam:

Wat heerlijk dat je weer een beetje beter voelt. Ik mail je vandaag om weer een beetje bij te blijven. Het stormt weereens hier. Al de derde keer deze week en....ik heb stormschade. De loodrand rond de schoorsteen ligt er af. Leuk zo'n eigen huis !
    Hou je goed, love you.....Mam

• 23 Januari 2007 - 17:56

Henny:

he marieke en peter
    hoe ging de taalcursus vandaag.veel succes met het leren van deze taal. liefs henny

• 24 Januari 2007 - 00:58

Elise:

Hoi Marieke.Fijn om te lezen dat het weer beter met je gaat.Ik heb nu nachtdienst en het is rustig.Ik heb je moeder vandaag nog gesproken,van Za.5Mei tot Vrij.11 Mei heb ik het Wulkpad gehuurd.Leuk he?Een kadootje voor mijn ouders en mijzelf natuurlijk.Verders heb ik niets meer te melden dan,veel sucses en groetjes .....Elise

• 24 Januari 2007 - 19:34

Diana:

Hoi Marieke
    Het is fijn om te lezen dat je je weer beter voelt.
    Eindelijk is vandaag de eerste sneeuw gevallen.Misschien krijgen we dan toch nog een beetje het gevoel dat het winter is.
    Groeten aan Peter

• 30 Januari 2007 - 14:56

Ester:

Mirëdita!
    Knap hoor al die albanese woorden die ik in jullie mailtjes tegenkom! S'ka korrent??? Alles went, zèlfs 'geen stroom'! Zorg goed voor jullie zelf!
    Groetjes, Marcel & de snotverkouden Judah & Es

• 31 Januari 2007 - 12:32

Suus:

Eej lieverd (K). Hopelijk ben je nu al weer helemaal beter. Ben nu op school in de les ''tekstverwerken'' echt heel grappig . We waren nu met dingen in Word bezig.. :p I LOVE YOU!!! -xxx-jes

• 03 Februari 2007 - 20:00

Liesbeth Tadema:

Gelukkig ben je weer aan de beterende hand.
    Sterkte met de taalstudie.
    Een tip: buiten BBQ op een houtvuurtje als de stroom uitgevallen is.
    Groetjes Liesbeth

• 03 Februari 2007 - 20:02

Liesbeth:

Nog even, doe de groeten aan Peter.

• 06 Februari 2007 - 10:03

Jan En Martin:

Hoi hoi
    Fijn dat je weer beter bent we hebben gehoord dat je naar Massedonie bent te gek zo zie je weer een ander stukje. He we willen natuurlijk wel op de hoogte worden gehouden met foto's anders zien we constant het zelfde. Groeten aan Peter en hou je haaks

Liefs Martin en Jan

• 08 Februari 2007 - 10:19

Keety:

Hou Peter en Marieke,

Vanuit een sneeuwwit Zoutelande de hartelijke groeten. Hoop dat de virussen verdwenen zijn en daarmee de klachten.