Nog 3 nachtjes slapen.... - Reisverslag uit Tirana, Albanië van Marieke Meijer - WaarBenJij.nu Nog 3 nachtjes slapen.... - Reisverslag uit Tirana, Albanië van Marieke Meijer - WaarBenJij.nu

Nog 3 nachtjes slapen....

Door: Marieke

Blijf op de hoogte en volg Marieke

21 Mei 2007 | Albanië, Tirana

Hi lieve vrienden...

Jaja, nog drie nachtjes slapen en dan zijn wij (Petrit, Helmien, Peter en ik) er hopelijk helemaal klaar voor...aankomende donderdag, 24 mei, is onze eerste gezamelijke trainingsavond voor alle geinterreseerde uit de kerken in Tirana. Deze donderdag zal samengaan met volgende week donderdag (31mei) en die twee avonden zijn voor ons de twee belangrijkste trainingsmomenten zo vlak voor het project...om kerken klaar te stomen voor sport evangelisatie in hun wijk deze zomer.
Is twee avonden niet weinig? denken jullie misschien,maar wij hebben natuurlijk veel van deze mensen in de afgelopen tijd al persoonlijk mogen ontmoeten. En daarbij is er voor het project de mogelijkheid, voor degene die daar behoefte aan hebben, om naast deze twee avonden, meer traning en hulp met voorbereidingen te krijgen.
Vorige week is er een uitnodiging via de email gegaan naar alle kerkleiders en contacten die we hebben mogen leggen afgelopen maanden.
Vandaag en morgen brengen wij persoonlijk uitnodigingen rond en morgen gaat er naar bijna iedereen een herinnerings smsj.
Werkt dat zo in Albanie? Yep, daar hebben wij in ieder geval voor gekozen. Hoe meer manieren hoe beter want dan is de kans groter dat iedereen via 1 van die manieren over deze trainingavonden te horen krijgt.
Ht is voor ons Hollanders erg aan de late kant om nu pas iedereen uit te nodigen maar zo werkt dat hier dus. Te ver vooruit krijg je niemand uit hun stoel, zogezegd, en als de tijd komt is de kans groot dat meer dan de helft alweer vergeten is dat ze hiervoor uitgenodigd waren.
Dus onze dagen zijn redelijk gevuld deze weken.

Soms weet ik niet zo goed wat ik al geschreven heb in de afgelopen berichten maar ik ben zeker weten uit mijn cultuurshock. Vorige maand was het af en toe best heftig. Maar het gaat weer goed met mij. Ik slaap weer lekkerder, ben dus meer uitgerust overdag en kan daardoor ook weer meer aan en voel me wat stabieler zeg maar. Ik merk dat ik begin te genieten van mijn leven hier en dat bepaalde persoonlijk contacten aan het groeien zijn en dat is erg fijn.

Ik werd net gebeld dat mijn eten thuis bijna klaar is...jaja Marieke is erg gezegend met een lieve zorgzame huisgenoot...die nu dus voor mij gekookt heeft! Ben benieuwd wat het zal zijn....ik zal het jullie volgende keer schrijven....weten jullie meteen hoe onze maaltijden er hier zoal uit zien.

DIKKE KNUFF Mariek

• 22 Mei 2007 - 12:37

Mam:

Nog drie nachtjes slapen en...ik wens jullie heel veel succes. Ziet er allemaal goed voorbereid uit maar dat ben ik ook gewend van je ! SUCCES

• 22 Mei 2007 - 15:08

Lieve Zorgzame ...:

Jaja... stond er toen een oerhollandse maaltijd voor je gereed met aardappelen, broccoli, bloemkool. Met een vleugje Albanees vanwege de qofte (gehaktstaven.. hoezo Albanees??)

Leuk zo je site te lezen, meid! En leuk je als huisgenoot te hebben! Tot strax!!

• 24 Mei 2007 - 09:58

Jonathan En Grace:

Veel succes vanaf en voor de volgende keer alvast eet smakelijk!

• 27 Mei 2007 - 10:58

Keety:

Hoi Marieke,

Ik ben blij te horen en lezen dat het beter met je gaat! Veel succes de komende weken en pas goed op je zelf.
    Liefs en groetjes, Otto en Keety

• 29 Mei 2007 - 14:58

Renee:

Hoi Mariek,
    Ik kwam via google op je website terecht. Wij zijn 5 journalistiek studenten en gaan van 1 juni t/m 15 juni naar Albanie. De eerste week zitten we in Tirana. We vroegen ons af of we je een keer kunnen ontmoeten? We gaan namelijk vooral artikelen schrijven en interviews afnemen, in de hoop Albanie in Nederland onder de aandacht te brengen in de media. Mocht je zin/tijd hebben, zou je me kunnen mailen? het lijkt me leuk om je te interviewen, en om sowieso iemand te ontmoeten in Albanie die het al wat beter kent dan wij.

Renee

swirly023@yahoo.com

• 30 Mei 2007 - 09:44

Zwager M:

Hey Marieke,

Hoe is het nu? Hoe is het gegaan met de trainingen met de kerkleiders? Het is al weer 4 weken geleden dat we bij jullie waren, was een goede tijd! Zit ondertussen de deur bij pastor die en die er al in? Succes met alle activiteiten! Groetjes aan Peter en Helmien!

Michiel

• 13 Juni 2007 - 12:23

Suus:

Heej poepje (lief bedoeld :p)

Allez kits? Khoop het wel!! zomaar ff een berichtje....:D (K)(K)(K)(L)(L)

HVJ HVJ HVJ!!! xxjes suus

• 15 Juni 2007 - 07:25

Mam:

Hai meissie,

Heel veel plezier met Corrie en Jaap. Lekker genieten maar !!!!!!